Van 8 tot 10 februari 2019 is er weer een retraiteweekend in de St. Adelbertabdij in Egmond (NH).

Een abdij is een plaats om tot rust, tot stilte en tot jezelf te komen. Daarmee is de abdij van Egmond een uitgelezen plaats voor het abdijweekend Jezus is..Het weekend in de abdij bestaat uit drie hoofdingrediënten: de dagorde van de abdij, een compacte seminar (verdeeld over het weekend) en ruimte voor persoonlijk gesprek en gebed. 

Kijk hier voor een indruk!

 

 

                             Aanmelden

 

              

 

Dagorde

De dagorde van de abdij bestaat uit zes getijdengebeden (korte gebedsdiensten). Hoe deze dagorde eruit ziet, zie je hieronder. Meer informatie kun je vinden op de site van de St. Adelbertabdij in Egmond. 

 

6.00 uur Lezingendienst (metten)

7.30 uur Morgendienst (lauden)

7.45 uur Ontbijt in stilte, op eigen gelegenheid in de gastenrefter tot 9.00 uur

9.30 uur Eucharistieviering, aansluitend koffie in de grote gastenkamer 

12.30 uur Middagdienst (terts)    

12.50 uur Warme maaltijd met de monniken in de refter

17.00 uur Avonddienst (vespers)

17.30 uur Avondmaaltijd in stilte in gastenrefter

20.00 uur Dagsluiting (completen)

 

 

Seminar Jezus is ...

Binnen deze dagorde is er ruimte voor het seminar Jezus is … . Dit seminar bestaat uit een aantal korte blokken, verdeeld over het weekend. In de stilte ga je zelf 'aan de slag' met wat je wordt aangereikt. 

In het seminar is er gelegenheid om samen met anderen, tot rust, tot stilte en tot jezelf te komen maar ook om ‘tot Christus’ te komen. Er wordt stilgestaan bij Jezus: wie was (en is) Hij? Wat heeft Hij gedaan en wat betekent dit voor jouw verleden en heden en vooral … voor vandaag? Dit gebeurt niet alleen in de groep, maar je gaat hiermee ook op eigen gelegenheid aan de slag. Een waardevol hulpmiddel is de Lectio Divina, een manier om meditatief met de Bijbel om te gaan. De Lectio Divina is overigens een dagelijks onderdeel van de monniken in de abdij en gaat al eeuwenlang mee. Verder is er binnen de dagorde en het seminar Jezus is… ruimte voor individueel gesprek en gebed. 

 

Gastvrij ontvangst!

Gedurende het weekend ben je te gast in het gastenverblijf van de abdij. Dat betekent dat je gebruik maakt van een goed verzorgde éénpersoons kamer met douche en toilet. Ook de maaltijden worden verzorgd door de abdij.

 

Persoonlijk gesprek en gebed

Tijdens het weekend heb ik momenten gereserveerd om individueel met je in gesprek te gaan en met / voor je te bidden.

 

Groepen

Het is heel goed mogelijk (en gaaf :-) om met een groep te komen. Denk bijvoorbeeld aan een huiskring, kerken- of oudstenraad. Neem contact op voor meer informatie en afspraken.

 

Praktisch

Datum:  8-10 februari 2019

Locatie: Abdij van Egmond

Tijden: aankomst op vrijdagmiddag rond 14:00 uur, vertrek zondagmiddag 15:00 uur.

Kosten: € 275,-

Klik HIER om je aan te melden.

 

 

Neem voor inschrijven of meer informatie contact op.